Medisch pedicure bij Podozorg Almere Haven

Over de medisch pedicure

Een medisch pedicure houdt zich evenals de pedicure bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van voethuid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert ze ook specialistische behandelingen uit zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolgen van een ziekte ( o.a. reuma, diabetes, spasticiteit) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico is op complicaties.

De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklacht vermindering. De verantwoordelijkheid in het wek ligt dus meer op de medische kant van het beroep. Afhankelijk van de aandoening en pijnklachten gebruikt de medisch pedicure verschillende technieken en materialen:

  • Pedicurebehandeling: Daarbij moet u denken aan het verwijderen van eelt en likdoorns, de behandeling van nagels (ingroeiende, kalk- en schimmelnagels) en het geven van adviezen.
  • Diabetische en Reumatische voet: Door mijn aantekening diabetische en reumatische voet ben ik in staat om professionele hulp en verzorging te verlenen en kan ik speciale adviezen geven. Deze voeten verdienen extra zorg!
  • Nagelcorrectie: Met de geltechniek kan een aangetaste nagel worden gerepareerd en/of verfraaid.
  • Antidruktechniek: Met deze techniek kunnen bepaalde drukplekken van de voet (tijdelijk) drukvrij gelegd worden
  • Nagelbeugel techniek: Bij een blijvende ingroeiende nagel kan een beugel geplaats worden daarbij wordt gebruik gemaakt van een oyclip of de veertjes(ijzerdraad) techniek.
  • Orthesetechniek: Voor drukontlasting bij een weke likdoorn tussen de tenen, een hamerteen of een teenspreider kan een silicone orthese op maat gemaakt worden. Corrigerende ortheses worden gemaakt door de (register) podoloog.

Wordt mijn behandeling vergoed?

In veel gevallen wordt zowel de diabetische als reumatische voet door de zorgverzekeraars vergoed. Vooraf aan de behandeling wordt zo goed mogelijk bekeken of uw zorgverzekering een vergoedingsrecht geeft

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.